(Afstudeer)stage M&A Financial Due Diligence

Solliciteer nu

(Afstudeer)stage M&A Financial Due Diligence

Internship · Amsterdam

Houd jij ook zo van cijfers en de dynamiek van M&A? Wij ook! Als je op zoek bent naar een uitdagende baan binnen een team van gedreven mensen die nét even wat oprechter, pragmatischer en oplossingsgerichter zijn, dan zit je bij SINCERIUS op de juiste plek!

De wereld van fusies en overnames (M&A) is hectisch. De doorlooptijd van een transactieproces is kort, meestal slechts enkele weken, en onderhandelingen zorgen voor een positieve spanning bij zowel koper, verkoper als hun adviseurs. Het is essentieel om snel inzicht te krijgen in de financiële gegevens en de kansen en risico’s van de overname target. Dat doen we met een financiële due diligence.

Jouw functie als Stagair M&A Financial Due Diligence

Als scriptie stagiair werk je 1 dag per week aan je scriptie, de andere 4 dagen voer je samen met je collega’s een due diligence onderzoek uit. Dat houdt in dat je diepgaande analyses maakt van de financiële en operationele gegevens van de overname target en daarbij kijkt naar historische cijfers om zo de toekomstige winst en cashflow verwachtingen te kunnen onderbouwen. Waar anderen stoppen, kijk jij verder. Je geeft met enthousiasme een eerlijk en gedegen advies.

Samen met jou en je opleiding bepalen we je scriptie onderwerp. Dit kan gaan over werkkapitaal management en M&A of de effecten van COVID-19 op M&A. In ieder geval staat een diepgaande analyse of het modelleren van financiële of operationele data centraal. Binnen SINCERIUS krijg je een vaste scriptiebegeleider aangewezen die je tijdens je hele periode bij ons inhoudelijk begeleidt bij je scriptie.

Jouw kritische blik is belangrijk

Ook als stagiair ga je bij SINCERIUS vanaf dag één mee naar de overname target. Wij vinden het belangrijk dat je een kritische blik ontwikkelt en een eigen opinie. Daarom vragen we bij de analyses naar jouw persoonlijke mening: wat valt je op? welke trends zie je? We laten je stoeien met de financiële gegevens en nemen ze vervolgens samen met je door. Zo leer je het snelst.

Je steile leercurve

We werken in compacte teams en zijn altijd erg betrokken bij jouw groei en ontwikkeling. En van die hoge betrokkenheid profiteert niet alleen de klant, maar ook jij. Ontwikkelen en groeien doe je bij ons door intensief samen te werken met onze ervaren en gedreven partners, directors, managers en consultants. Geen betere manier om de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen!

Daarnaast is de doorlooptijd van de projecten relatief kort waardoor je snel veel bedrijven en branches diepgaand leert kennen.

Opleiding op maat
Kom je na je stage bij ons in dienst, dan krijgen je ontwikkeling en groei een extra boost door ons opleidingsprogramma. Een op maat samengesteld programma waar jouw persoonlijke leerdoelen centraal staan. Die leerdoelen bepaal je zelf. We helpen je om ze te identificeren en te formuleren en ze met behulp van je collega’s, een externe coach of praktische trainingen te halen. Daarnaast word je al tijdens je stage de eerst 2 maanden aan een buddy gekoppeld die jou de eerste training on-the-job geeft en bij wie je met al je vragen terecht kan.

Wie ben jij?

 • Je bent in de laatste fase van je WO Master Finance, Accounting, Econometrie of een bèta studie en hebt interesse in ons vak;
 • Je bent fulltime beschikbaar;
 • Je bent analytisch sterk, hebt oog voor detail en ziet snel verbanden. Door dingen nét even wat anders te bekijken, maak je je complexe financiële vraagstukken snel eigen;
 • Je bent handig met Excel en PowerPoint;
 • Je schrijft en spreekt vloeiend Nederlands;
 • Vrienden omschrijven je als kritisch, maar oprecht en communicatief sterk;
 • Je bent een gezellige en vooral betrouwbare collega die met plezier naar kantoor komt.

Benefits

Een steile leercurve


Werken aan de grachten


Goede arbeidsvoorwaarden


Flexibiliteit in werktijden


Goede training-on-the-job


Wie zijn wij?

Wij zijn SINCERIUS, een veelzijdige financiële en operationele adviesorganisatie en betrokken bij meer dan 100 deals per jaar. We zijn ambitieus en groeien snel.

Centraal in onze manier van werken staan oprechtheid, toegankelijkheid, ondernemerschap, pragmatisch handelen en plezier.

 • Onze kwaliteitsstandaard ligt hoog en we werken hard;
 • We communiceren open, toegankelijk en transparant, zowel naar de klant als naar elkaar. We zeggen waar het op staat. We voelen ons betrokken bij de klant en zetten ons voor de volle 100% in;
 • We zijn in staat om met een efficiënte inzet, snel tot de kern door te dringen;
 • We nemen initiatief en denken mee. We hebben de energie om altijd snel en goed te reageren met een oplossingsgerichte mentaliteit. Dat verwacht de klant en dat verwachten we van elkaar;
 • We doen het samen en helpen elkaar;
 • Uiteraard ondernemen we ook regelmatig activiteiten met het hele team. Hierdoor heerst er een open en ontspannen sfeer op kantoor.


Wat bieden wij?

 • Een steile leercurve, met veel ontwikkelmogelijkheden;
 • Een goed bereikbare werkplek aan de Amsterdamse grachten;
 • Een stagevergoeding van €750,- per maand;
 • Een betrokken mentor waar je terecht kunt met al je vragen;
 • Feedback waar je wat aan hebt; 
 • Kans om op meerdere vlakken bij te dragen aan de verdere groei van SINCERIUS.

Wat gebeurt er na je sollicitatie?

Sollicitatie

Telefonisch contact

Kennismakingsgesprek

IQ test en presentatie case

Welkom bij SINCERIUS!

Are you getting the full picture?

Solliciteer dan nu! Je sollicitatie kun je richten aan Naomi Smits (HR Assistant), voor vragen ook bereikbaar op smits@sincerius.nl.

Wil je meer inhoudelijke informatie over deze stage? Neem dan contact op met Jan Willem Eshuis (Consultant) via eshuis@sincerius.nl. Hij vertelt je graag meer over zijn en jouw toekomstige werkzaamheden.

Volg ons op Instagram