(Afstudeer)stage Data Scientist

Solliciteer nu

(Afstudeer)stage Data Scientist

Scriptie schrijven, lekker meewerken en daarna doorstromen naar je eerste baan? Tijd om alle kennis die je hebt opgedaan tijdens je studie, in praktijk te brengen?  Denk dan eens aan SINCERIUS, frontrunner in data-driven due diligence.  

SINCERIUS biedt next level Transaction Services en ondersteunt haar klanten in alle fasen van de investeringscyclus: met Financial Due Diligence, Business Intelligence Solutions en Performance Improvement.  

Ons Business Intelligence (BI) team is continu bezig met het door ontwikkelen van ons SaaS (Software as a Service) platform, waarmee we grote hoeveelheden financiële en operationele data kunnen verwerken. Hiermee bieden we onze klanten - middelgrote bedrijven - overzichtelijke dashboards en rapportages. Het BI-team bestaat uit consultants, developers, data engineers en data scientists.  

Als data scientist is jouw rol om met state-of-the-art A.I. technieken bedrijfsprocessen te optimaliseren en ondersteunen van zowel het BI- als het FDD-team. Het FDD-team maakt diepgaande analyses van de financiële en operationele gegevens van de overname target en kijkt daarbij naar historische cijfers om zo de toekomstige winst en cashflow verwachtingen te kunnen onderbouwen. Herken jij je in iemand die enthousiast wordt van nieuwe technieken, uitdagende puzzels en het ontwikkelen van modellen? Dan ben jij degene die we zoeken! 

Internship · Amsterdam

Over de rol

Of je nu zelf een onderwerp hebt of een onderwerp dat wij hebben wilt oppakken, bij SINCERIUS hebben we de ruimte voor een scriptie stage.  

Bij SINCERIUS hebben we interessante scriptieonderwerpen klaar liggen waarmee je meteen een impact kan maken op het bedrijf. Hieronder een paar voorbeelden van mogelijke onderwerpen: 

Het identificeren van de main drivers van verschillen in Year-On-Year cijfers;

Het vinden van van opvallende patronen in de onderliggende data is een essentieel onderdeel van een FDD-traject. Het doel is om een robuust model te ontwikkelen die voor verschillende data deze patronen kan herkennen. Bijvoorbeeld specifieke activiteiten die de winst lieten toenemen of ontwikkelingen in vaste kostenposten, grootte van klanten etc.  

Outlier Detection op transsectioneel niveau;

Met het blote oog zijn sommige patronen in data niet te spotten. SINCERIUS is opzoek naar iemand die een geavanceerd outlier detection model kan ontwikkelen om interessante transacties van de klant kan flaggen om de consultants te ondersteunen. 

Time series analysis op onze financiële data;

Trend en seasonality analyses vormen een belangrijke basis voor het begrijpen van de financiële posities van onze klanten. Ben jij degene die met een beperkt aantal datapunten de belangrijkste informatie weet te achterhalen?  

Tijdens het schrijven van je scriptie bij SINCERIUS heb je de beschikking over gedetailleerde financiële en operationele data van meer dan 200 MKB bedrijven in allerlei sectoren en van verschillende type bedrijven. Hiermee kan je het model verder ontwikkelen en uitgebreid toetsen aan echte bedrijfsdata.  

Betrokken vanaf dag één 

Wij vinden het belangrijk dat je een kritische blik ontwikkelt en een eigen opinie hebt. Daarom vragen we je bij de analyses naar jouw persoonlijke mening: wat valt je op, hoe zou jij het aanpakken? SINCERIUS Business Insight is continu onderhevig aan innovatie en verbetering. Het wordt daarom zeker aangemoedigd om eigen initiatief te tonen en hier verantwoording over te nemen. Zo haal jij het beste uit jezelf.   

Over jou

 • Je zit in de laatste fase van je WO Master Econometrie, Data Analytics, Data Science, Business Analytics, of een andere kwantitatieve studie; 

  Je bent analytisch sterk; 

  Je hebt goede programmeervaardigheden (R, Python, SQL); 

  Je bent bekend met het toepassen van data-analyse- en optimalisatietechnieken; 

  Affiniteit met financiële data is een pré;  

  Je bent proactief en een echte doorzetter, nieuwe dingen ontwikkelen is niet altijd meteen succesvol en daar laat jij je niet door uit het veld slaan;  

  Je bent bereid te werken op kantoor in Amsterdam of Rotterdam. Na het inwerken is er mogelijkheid om hybride te werken waarvan 3 à 4 dagen per week op kantoor; 

  Je hebt een zeer goede beheersing van de Nederlandse taal; 

  Je bent een gezellige en vooral betrouwbare collega. 

Solliciteer

Wil je ons team komen versterken als (Afstudeer)stage Data Scientist? Dan horen we graag van je!